Trimsalon Mariska

 

Honden trimmen

Trimmen is een algemeen woord voor de vele manieren waarop je een hond van zijn vacht kunt ontdoen.

• Plukken: Dit wordt voornamelijk gedaan bij Terriërs, Bouviers, Teckels, Jack russels, Cocker Spaniels en enkele kruisingen. Al deze rassen hebben een ruwharige vacht. Dit maakt ze geschikt om geplukt te worden.

• Ontwollen: Deze behandeling wordt gebruikt bij honden met een dubbele vacht, die bestaat uit een wollige zachte ondervacht (onderwol) en een dikkere stuggere bovenvacht (dekhaar). Ongeveer twee keer per jaar laat de ondervacht los, dan is de hond in de rui. In de trimsalon wordt de ondervacht er in één keer uitgehaald door middel van de ontwolbehandeling. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Labrador Retriever, Golden Retriever, Berner Sennen, Friese Stabij, herders en de Newfoundlander.

• Knippen/Scheren: Dit wordt voornamelijk gedaan bij de Poedel en Bichon Frisé. De hond wordt dan in het gewenste model geknipt of geschoren.

• Effileren oftewel Inkorten: De vacht wordt ingekort met behulp van een effileerschaar. Dit is in lange en korte lengtes mogelijk. Dit gebeurt voornamelijk bij Maltezers en de Shih Tzu.

• Uitdunnen: Dit is het, op natuurlijke manier, uitdunnen van het haar met een efflileerschaar. Rassen die geëffileerd worden zijn Spaniels en Setters.

Het is van groot belang dat u de hond zelf ook borstelt en kamt, zodat er weinig tot geen klitten in de vacht komen. Alleen dan is het mogelijk om uw hond mooi in model te trimmen. Daarnaast bouwt u daardoor ook een betere band met uw hond op. Een universele kam en borstel is voor de meeste honden de beste manier om klitten te voorkomen. Door te borstelen kunt u uw hond ook makkelijk controleren op parasieten! Een luxe kam en borstel kunt u ook bij mij in de trimsalon kopen.

11938714_734950933301148_537087637_n